Kamperen op loopafstand van het strand

Natuurliefhebbers halen hier hun hart op!

Vlakbij het vriendelijke dorp Den Hoorn

Camping in Den Hoorn

Texelcamping Loodsmansduin ligt in Nationaal Park Duinen van Texel, aan de minder toeristische kant van het eiland. Dit gedeelte van het eiland is de ideale uitvalsbasis als u graag de rust en ruimte opzoekt. Hier bent u weg van het massatoerisme, vlakbij bos en strand én er is van alles te ontdekken.

 

Boek direct uw verblijf op Loodsmansduin

Zoek & Boek

Loodsdorpje Den Hoorn

De camping ligt naast het oude loodsdorpje Den Hoorn. In de 17e en 18e eeuw bevoeren de Nederlandse handelsvloten de wereldzeeën en ontstond ook in Den Hoorn een nieuwe bestaansbron; het beloodsen van schepen. In 1783 werden bij Texel nog 1805 schepen beloodst. De mooie geveltjes in het dorp herinneren aan de tijd dat loodsen en walvisvaarders dit hooggelegen dorp op de zuidpunt van Texel bevolkten. In dit sfeervolle plaatsje kunt u uw boodschappen doen en voortreffelijk uit eten gaan. Bijvoorbeeld bij het theaterrestaurant Klif 12 of het met een Michelinster bekroonde “Bij Jef”.

Strand

Via de paden door de duinen bent u lopend of met de fiets vanaf de camping zo op het strand. Hier kunt u natuurlijk lekker zonnen, wandelen en zandkastelen bouwen. Maar bij de kiosk van Paal 9 zijn ook stoere strandfietsen, surf- en supplanken te huur, voor als u het strand eens anders wilt beleven.

Fietsroutes

Vanaf Den Hoorn lopen de mooiste (knooppunt) fietsroutes over het eiland. Het fietsroutenetwerk bestaat in totaal uit 170 km fietspad. Via 57 zogenoemde ‘knooppunten’, kunt u zelf uw route bepalen. Wilt u ook off-the-road fietsen? Op 3 kilometer van Den Hoorn ligt een uitdagend mountainbikeparcours.

Lees meer over Texel

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, leuke acties en aanbiedingen.

 Inschrijven

Praktisch & Prijzen

Bekijk hier praktische informatie van Loodsmansduin zoals de campingplattegrond, adresgegevens en prijzen.

Lees meer

Wendy_headset-groot

Vragen of wensen?

Onze medewerkers staan u graag te woord!
Voor informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling reserveringen:
T 0222 390 112 – E [email protected]

Of bekijk de veelgestelde vragen